åter till första sidan
Klockan 21.30 ringer RLC och meddelar att ett rådjur blivit påkört nära bebyggelse inne i stan. Det är försommar och inte helt mörkt, men allt grönskar, snåren är täta och ljuset lågt så det kan vara väldigt svårt att hinna se ett djur som kommer blixtsnabbt ur snår vid vägkanten.Platsen är ganska bra utmärkt och det är inte svårt att se spår efter kollisionen. Djuret har kanat iväg vid vägkanten och det finns även en del lösa tofsar av hår kvar på vägbanan. Allt tyder på att bilen träffat djuret ganska kraftigt och risken är därför stor att det har skadats ordentligt.


Puzzel får göra sökandet och hittar snabbt en ingång in i slyet vid sidan av vägen, och efter omkring 50 meters spårande hittar vi djuret som ligger dött vid ett träd.


Eftersom det inte är så långt till bilen går vi tillbaka och jag klär på Assa arbetskläderna. Hon får göra ett helt arbete, söka av vägkanten för att få ett upptag och hitta ingången i slyet. Det går jättebra och hon hittar sedan snabbt till djurkroppen. Ett mycket nyttig erfarenhet för henne att komma i kontakt med djurkroppen. Hon blev också väldigt intresserad när jag bar kroppen till bilen.

Här gick eftersöket fort och djuret hade sannolikt inte behövt lita länge utan bara gått undan och lagt sej i sårlega och somnat in.

 

åter längst upp