åter till första sidan
NOSEWORKERS
för effektivt spårarbete i teori och praktik
NOSEWORKERS arbetar med praktisk eftersöksjakt och med viltspårning av trafikskadat framför allt klövvilt. Vi ingår bland annat i Nationella Viltolycksrådets eftersökspool som organiseras av polisen för arbete med sök efter viltolyckor, och vi gör en bra bit över ett drygt hundra trafikeftersök per år.

Vi driver också kursverksamhet mot viltspårs- och eftersöksträning tillsammans med spårläggning för träning samt olika former av efteösksutbildningar. Kurserna kan också anpassas efter individuella önskemål, exempelvis spårläggning eller olika former av hundarbete med hjälp av GPS-stöd.


I samarbete med bland andra Övre Norrlands Taxklubb,
ÖNTK, och Västerbottens Älghundklubb, VBÄK, håller vi viltspårsprov i både anlags- och öppen klass här i Umeå

NOSEWORKERS
"personal" består av för närvarande den välmeriterade och erfarna spårhunden Assa som står för erfarenhet och kunskap samt Stella som fortfarande lite för oerfaren för riktigt arbete. Bakom dessa finns förarna och stolta ägarna Per Hörstedt och Maria Jonsson.

De senaste veteranerna Toots, Pussel, Pepsi och Zelda är tyvärr inte med oss längre, men de sköter eftersöken i hundhimlen tillsammans med alla sina tidigare kollegor från vår flock.

Här är några exempel från vardagsarbetet:
rådjur landsväg, rådjur i stan, älg landsväg