åter till första sidan
 
 
välkommen till
Tjotte's Dirty Socks
 
  ASSA
 
 
 
  Assa är 4 veckor och sover mest, men det dröjde inte länge förän hon var i full gång tillsammans med de övriga valparna i kullen.  
 
 
  Här är första stegen hemma på gräsmattan. 8 veckor och redan rätt mycket spring i benen. Hon var redan från början väldigt uppmärksam och intresserad av vad som fanns och rörde sej kring henne, och det blev inte heller några problem vid de första kontakterna med de äldre hundarna hemma.  
 

 
  De första kontakterna med de äldre hundarna var ganska lugna för en kort stund, men rätt snabbt var nyfikenheten framme och tog över. Puzzel var lite fundersam från början men det gick också snabbt över och hon kom rätt fort igång med bus tillsammans med Assa. Toots tog genast mammarollen och tog sej an Assa på ett lite lugnare sätt. I alla fall från början för de busade rätt ordentligt tillsammans efter ett tag.  
 
 
  Full fart i skogen, springer efter allt som rör sej och terroriserar sina kompisar. aldrig en lugn stund, och det är alltid fullfart när hon flyger fram i terrängen. Spårar på allt som luktar djur i skogen, stor älg eller sork spelar ingen roll.  
 
 
  Spårträningen började under sensommaren-hösten och det gick riktigt bra. Här är en bild från ett träningsspår i mörker. Då många eftersök sker i helt nattmörker är det bra att även ta in detta moment i unghundsträningen så att de blir vana med varierande förhållanden. Den här kvällen gick träningen bra och hon hittade klöven utan problem.  
 
 
  Här är Assa ute på ett enkelt eftersök efter ett rådjur, där djuret låg avlidet rätt nära vägen. Det är viktigt att ganska tidigt lära hundarna vänja sej vid mötet med riktiga djur och inte bara släpade klövar längs ett träningsspår. Rådjurskroppen är ju inte allt för stor så det blev inte så stor överraskning när hon kom fram till djuret.  
     
     
     
  åter överst på sidan