åter till första sidan
 
 
välkommen till

Tjotte's SvCH SuUCH NUCH Second To None
 
  pepsi
 
 
 
  Typisk bild av Pepsi under arbete. Långsamt, noggrannt och med nosen i backen. Alltid full konll på var spåret går. Hon gjorde ofta några meters avstickare i rakt ut i sidled sidled för att sedan direkt gå tillbaka till spåret. Det var ett arbetsmönster hon hade och förmodligen för att kontrollera att hon var helt rätt i sitt arbete.   
 
 
  Pepsan arbetar här med ett eftersök av påskjuten kalv en tidig höstmorgon. Vädret och övriga förhållanden var bra så hon löste arbetet snabbt och vi fick som tur var göra avslut på eftersöket. Hon var alltid noggrann och ville aldrig lämna ett arbete oavslutat. Vid ett tillfälle gjorde vi ett eftersök som vi fick avbryta efter drygt 7 timmar, men hon hade svårt att släppa det trots att det hade blivit kväll och helt mörkt. Som tur var kunde vi fortsätta söket nästa morgon och hon fick göra ett riktigt avslut.
 
 
Åldern började till slut ta ut sin rätt och Pepsan blev allt mer trött och orkeslös. Hon fick allt oftare stanna hemma när vi andra var ute och hade roligt och det blev bara svårare att se hennes lessna ansikte när hon inte orkade vara med. Det är alltid svårt att dra en gräns när djuren inte är akut sjuka, men efter moget övervägande fick hon värdigt somna in.

Hon lämnade ett mycket stort tomrum efter sej,  med enbart glada, varma och fantastiska minnen.
 
 

åter överst på sidan