åter till första sidan   

välkommen till
SvCH Tjotte's Puzzle Piece


PUZZEL 
 

 
  Mycket intresserad av allt som luktar vilt, från små sorkar till stora älgar. Jobbar under spårarbete med nosen ordentligt nere i backen och är väldigt lyhörd i samarbetet med föraren. Hon visade tidigt att hon hade fina anlag för spårning, och har nu blivit en pålitlig och stabil eftersökshund. Pussel har också visat bra anlag för att bli en fin apportör.  
 
 
  Fullt koncentrerad på arbetet och bryr sej inte om att det finns störningar som bärplockare i närheten.
 
 
 
 

Pussan jobbar med ett eftersök av ett påkört rådjur. Som vanligt full av iver men lugnt och målmedvetet helt utan slarv. En av hennes stora fördelar var att hon alltid var ytterst noggrann och missade nästan aldrig spårtecken vilket gjorde att hon nästan alltid klarade av sina arbeten. 

 
 
 
  Puzzel har just avslutat ett eftersök av en påkörd älg. Djuret spårades i 2,5 km innan avfångning kunde göras, och med tanke på skadorna kändes det bra att kunna avsluta djurets lidande. Och som vanligt gjorde Puzzel ett lugnt och stabilt eftersöksarbete ända fram till vi kunde avsluta arbetet.  
 
 
 

Efter 12 fantastiska år blev Puzzel till slut gammal och trött, och till sist tog orken slut. Fantastisk kamrat, otroligt pålitlig arbetshäst med många hundra eftersök men till slut orkade inte kroppen mer och Pussan fick lugnt och värdigt somna in. Väldigt mycket saknad med bara underbara minnen.

 
 
åter längst upp