åter till första sidan  
 
välkommen till
Sångfågelns Satine


Sota
 
   
  När Puzzel gick bort blev det ett oplanerat tomrum på alla sätt. Eftersom Assa började bli gammal var det lämpligaste att försöka få in en ungdom i familjen, och efter mycket letande fanns Sota hos Tjotte's kennel. Det blev ett livligt men begränsat lydnadstränat tillskott som satte fart på alla, inte minst Assa som saknade Puzzel.  
 
 
  Ganska tidigt visade det sej att Sota var mycket intresserad av alla former av spårlukter, och hon började ganska snart att utvecklas under spårträningen. Lite osäkert från början, men tog rätt snabbt stora steg framåt i utveckling tack vare många träningsspår. Ännu inte riktigt mogen för skarpt arbete, men hon har klarat några enklare sök riktigt bra och fått bra erfarenhet av att även möta stora älgar i arbetet.  
 
 
  Sota påminner en hel del om Puzzel, hon är väldigt lugn inomhus och ligger gärna och sträcker ut och har det skönt i soffan. Utomhus är det tvärt om, mycket fart och hon ränner runt i naturen och letar saker att busa med eller spåra. Men under heldagar ute är det ibland skönt att lägga sej ner och ta en paus.  
 
 
  Vanligtvis springer hon ofta omkring lite mer självständigt och inte alltid tillsammans med Assa. Söker av terrängen och letar dofter som kan vara intressanata att följa, men hor är väldigt lyhörd och vet hela tiden var vi andra är och försvinner inte på några längre utflykter.  
 
åter överst på sidan