åter till första sidan
 
  välkommen till
SvCH Tjotte's To Be Or Not To Be
 
  TOOTSIE
 
 
 
  Regn och helblött under ett träningspass ute på en riktig surmyr. Eftersök görs ju inte bara i bra väder, så träningsarbete kan inte bara göras när det är bra väder. Det var tungt att gå men Toots kämpade på längs träningsspåret.  
 
 
  Toots jobbar med nosen i backen, precis som man vill se hunden följa spåret. Här är det i alla fall skönare väder att jobba i.    
 
 
 

Tootsie börjar bli lite äldre och gråare under hakan. Fortfarande otroligt härlig kamrat och duktig när det gällde arbete. 

 
 
 
  Toots var en duktig apportör, och hon bar ofta saker. Egentligen bar hon det mesta, men gärna grenar och det här är bara en tandpetare jämfört med vad hon kunde komma släpande med. Det var ofta otroligt att se hur hon kunde ta sej fram inne i till och med tät skog med riktigt långa grenar.    
 
 
  Tootsie blev äldre och till slut pensionerad som eftersökshund, men fortfarande en jättefin kamrat som alltid ville vara med. Hon var under de sista åren helt döv, men det hindrade henne inte från att vara med ute på även dagslånga turer i skog och mark.
Tyvärr drabbades hon av en akut svår mag-tarm-infektion som hennes kropp inte orkade klara av och hon fick lugnt och fridfullt somna in. Hon lämnade oss med många glada och härliga minnen. Fortfarande saknad och lever fortfarande kvar i tankarna.
 
     
  åter överst på sidan